Interaktiva kurser

Mat och medicin utanför din dörr.

Det börjar med att inse att det finns ett överflöd av mat och medicin runt omkring oss. Och att vi är helt beroende av deras existens. 

Helt beroende.

Vill du vara med på en kort övning? Sätt din ena tumme på motsatt handleds pulsåder. Har du gjort det? Fint. Vad är det som rör sig där i din puls, i ditt blod? Slut ögonen och känn in. Kanske kan du förnimma näringen från maten du ätit eller vad du senast drack.

En bils bränsle går igenom bilens system för att den ska rulla. Maten vi använder som bränsle och energi går inte bara rakt igenom vår kropp likt bränslet i en bil, det bygger vår kropp. Vår kroppar förnyas flera gånger under hela vår livstid. Vår hud, våra organ, vårt hjärta. 

Växterna vi äter innehåller energi som kommer från solen, som i sin tur är en del av universum. Vi kan följa flödet som knyter samman våra kroppar med universum genom maten vi äter.

Detta är en inbjudan att påbörja eller fortsätta bygga en relation med var vi kommer ifrån och är en del av. Med vad vi behöver för vår kropp och vårt medvetande att fungerar och fortsätta utvecklas.

Två timmar tillsammans för alla som vill växa med vilt

Innehåll: 
– Guidad meditation i vår biologiska sammankoppling med naturen, hur vi är naturen och hur naturen flödar i oss.
– Vi promenerar, identifierar och smakar på vilda ätbara och medicinska växter som du enkelt kan använda i mat och dryck.
– Varför vi vill och hur vi kan följa naturens rytm, du kommer få en översiktsbild som du kan ta med dig hem för att plocka vilda ätbara och medicinska växtdelar under hela året.
– Vild växtinfusion som vi gör tillsammans under promenaden och dricker i slutet, medan vi ser om vi kan uppleva växtens effekt i oss.

När: Varannan torsdag jämna veckor från April till slutet September. Du är välkommen så många gånger du vill, det finns alltid något nytt att upptäcka i naturen och oss själva.

Tid: 17-19.

Plats: Vi utforskar olika platser i Göteborg, hör av dig till emmaviola@vaxamedvilt.se eller håll utkik på vår Facebook och Instagram för att veta var vi är nästa gång.

Kostnad: Naturen är fri, den har inget pris – jag ger dig min kunskap, tid och sammanhanget och du donerar efteråt vad som känns bra för dig. Uppskattad spann för donation är 150 till 350 kr via swish.

Ta med dig: Din närvaro så gott du kan och gärna något att sitta på.

Ps. Anmäl dig gärna via emmaviola@vaxamedvilt.se och tänk på att dyka upp i tid för att inte missa oss när vi vandrar iväg.

Privat kurs – när, där och med vilka du önskar

Vi håller gärna kursen på en plats som du är nyfiken på och med de personer du önskar bjuda in. Kanske i din trädgård eller ett skogsområde nära dig? Hör av dig till emmaviola@vaxamedvilt.se.


“You can tell that Emma Viola has an authentic and deep relationship with the plants and with nature, which she transmits through the way that she leads the workshop. She seems very comfortable holding space, which puts everyone else at ease as well. Emma Viola has a lot of knowledge and a contagious enthusiasm for the plant world.” / Sofia Lindholm

“It’s a delightful, therapeutic experience to go foraging with Emma Viola. There is an incredible wealth of knowledge in her that she’s so happy to share. Her passion is truly inspiring, and makes me want to keep learning more and more about the gifts of nature that are so readily available to us and often overlooked in our local surroundings.” / Samyukta Kartik


Nyfiken på fler röster? Vi är glada och stolta över våra reviews.