Interaktiva kurser

Mat och medicin utanför din dörr.

Vill du vara med på en kort övning? Sätt din ena tumme på motsatt handleds pulsåder. Har du gjort det? Fint. Vad är det som rör sig där i din puls, i ditt blod? Slut ögonen och känn in. Kanske kan du förnimma näringen från maten du ätit eller det du senast drack.

En bils bränsle går igenom bilens system för att den ska rulla. Men maten vi använder som bränsle går inte bara rakt igenom vår kropp likt i en bil, utan den bygger också vår kropp. Vår kroppar förnyas flera gånger under hela vår livstid. Vår hud, våra organ, vårt hjärta. 

Växterna vi äter innehåller energi som kommer från solen, som i sin tur är en del av universum. Genom maten vi äter kan vi följa flödet som knyter samman våra kroppar med universum.

Växa med Vilts interaktiva kurs ”Väx med Vilt” är en inbjudan att påminnas om vår sammankoppling med naturen, genom vilda, ätbara och medicinska växter.

Kurser 2021: Väx med Vilt på Garveriet

En lördag i månaden från april till september håller jag kursen ”Väx med Vilt” i samarbete med Garveriet i Floda, strax utanför Göteborg. Kursen inkluderar en vildinspirerad vegetarisk lunch som vi äter på Garveriet. Du är välkommen en eller flera lördagar.

Kursinnehåll: 
– Guidad meditation om vår biologiska sammankoppling med naturen, hur vi är naturen och hur naturen flödar i oss.
– Vi promenerar, identifierar och smakar på vilda, ätbara och medicinska växter som du kan använda i mat och dryck.
– Tankar om naturens rytm – varför vi vill följa den och hur vi kan göra det.
– Tankar om och riktlinjer för att plocka vilda växter.
– Interaktiva övningar som hjäper oss att känna vad vi är del av.
– En vildinspirerad vegetarisk lunch.

+ Du kommer få en översiktsbild över vilda, ätbara och medicinska växter som du kan ta med dig hem för att plocka vilt under året.

Ta med dig: Din närvaro så gott du kan, något att sitta på och en termos med varmt vatten om du är sugen på att göra en vild infusion.

Kommande kurstillfällen:
24 april (boka senast 20 april)
29 maj (boka senast 25 maj)
19 juni (boka senast 15 juni)
24 juli (boka senast 20 juli)
28 aug (boka senast 24 aug)
25 sep (boka senast 21 sep)

Du är välkommen en eller flera lördagar.

Var: Vi samlas på ön mitt emot Garveriets restaurang, Garverivägen 9, Floda. När du är framme vid Garveriet kan du se skyltar med pil till ön.

Tar du tåget till Floda tar det cirka 5–7 min att gå från Floda central till Garveriet. Från Göteborg går tåget två gånger i timmen och tar cirka 25 minuter. Kommer du med bil finns det fri parkering precis utanför.

Tid: Vi ses kl 11.00 och håller på i ungefär två timmar följt av lunch – så räkna med tre timmar totalt inklusive lunch.

Bokningsavgift: 140 SEK som täcker lunchen. Du kommer få Växa med Vilts swishnumret i ett mejl när du bokar din plats. Kostnaden för själva kursen är donationsbaserad med förslag på 250–300 SEK. Naturen är fri och har inget pris. Jag ger dig min kunskap, tid och sammanhanget och du donerar efteråt vad som känns bra för dig.

Boka: Mejla emmaviola@vaxamedvilt.se för att boka din plats. Antalet platser enligt gällande covidrestriktioner.

Ps. Det kan dyka upp kurstillfällen på andra ställen också, håll utkik på Växa med Vilts Facebook.

Privata kurstillfällen 2021

Växa med Vilt håller kurser när, där och med vilka du önskar – på en plats som du är nyfiken på och med de personer du önskar bjuda in. Hör av dig till emmaviola@vaxamedvilt.se så kikar vi på ett upplägg.


“You can tell that Emma Viola has an authentic and deep relationship with the plants and with nature, which she transmits through the way that she leads the workshop. She seems very comfortable holding space, which puts everyone else at ease as well. Emma Viola has a lot of knowledge and a contagious enthusiasm for the plant world.” / Sofia Lindholm

“It’s a delightful, therapeutic experience to go foraging with Emma Viola. There is an incredible wealth of knowledge in her that she’s so happy to share. Her passion is truly inspiring, and makes me want to keep learning more and more about the gifts of nature that are so readily available to us and often overlooked in our local surroundings.” / Samyukta Kartik