Fytoterapi – Växtmedicin

Är svartkämpar en av dina allierade växtvänner?

Växter producerar näring och medicinska egenskaper för att skydda sig själva, för sitt immunförsvar och för sin fortplantning. Vi kan medvetet använda växternas kraft för att stötta och stärka vår kropps naturliga läkande process.

Ta ett andetag. 

Där var det. 

Växter är konstant verksamma i våra kroppar.

Fytoterapi – att läka och förebygga med växter

I växtriket finns läkemedlen där dagens västerländska läkemedel har sitt ursprung. Det vackra med medicinska växter är att de jobbar med kroppen, för att stötta och stärka kroppens naturliga läkande process. Naturmedicinska behandling ger även sällan upphov till andra sjukdomar genom biverkningar.

I alla växter omkring oss finns det aktiva växtämnen. Ofta är de verksamma beståndsdelarna i en växt optimalt verkande när man använder dem tillsammans med hela växten, eller när man kombinerar flera olika växter. Ämnena stimulerar specifika organ i kroppen och kan på så vis hjälpa till vid olika tillstånd.

Konsultation för din naturliga läkande process

Då både vi och växter har olika egenskaper fokusera jag under konsultationen på att hitta dina allierade växtvänner. Det är växter som fungerar med din generella konstitution och din nuvarande situation.

Vi kommer titta på växter som du kan återkomma till vid behov och växter som du kan använda under längre och olika perioder i livet för att stötta och balansera din generella konstitution.

För att möta växterna halvvägs kan vi behöva komplettera med vitaminer, mineraler, kost och titta på val av livsstil. Detta ingår i en konsultation.