Påminnelser

Vi, vårt solsystem och lingonen. Samma byggstenar.

Hur mycket vågar vi vila i tanken att molekylerna i universum är samma som i lingonen vi äter? Och att våra kroppar kontinuerligt byggs på nytt av ämnen som vi får i oss genom att äta lingonen, ämnen som stannar i våra kroppar några dagar eller några år för att sedan bytas ut.

Jag menar, verkligen stanna upp.

Kanske just nu.

Vi, vårt solsystem och lingonen. Samma byggstenar.

Allt vi äter. Samma byggstenar.

Om du hade det med dig i nästa tugga som du tar, hur skulle det påverka dig?


Jag har skapat en serie påminnelser som hjälper mig att förankra och nyfiket påminna min kropp och själ om hur vi är naturen och hur naturen rör sig genom oss. Likt den ovan från augusti, med olika vilda ätbara och medicinska växter beroende på tid på året. Att ge bort dem känns vackert och självklart, för dig att utforska vad det har för effekt på dig och världen runtomkring.

Vildväxande påminnelser på tisdagar; Påminnelserna följer säsongen under ett år och skickas som mail. Vår önskan är att ha en påminnelse i veckan men vi börjar med varannan vecka tills vi landat på en i veckan. 

Du tackar ja till påminnelserna genom att klicka på knappen ovan, där skriver du in din email för att vara med på maillistan. Påminnelserna är gratis och du kan alltid välja att avsluta när du önskar.

Fortsätt nedåt om du vill läsa mer om innehållet i påminnelserna och höra vad andra säger.


“Emma Viola is a remarkable example of what is possible when you shift your worldview – your body, mind and soul transforms! She is a radiant soul with lots of knowledge and has been such an inspiration to so many of us. I highly recommend you to explore what she is offering. Thank you for your important work!” / Kavitha Urvasie Selvaraj


Om innehållet i påminnelserna

Påminnelserna innehåller 1) konceptuell kunskap och 2) en djupare mer omfattande icke-konceptuell kunskap. Vi behöver kunna vara i båda dimensionerna. Nedan förklara jag vad vi menar och skillnaden.

1) Igenkänning, egenskaper och användning av vilda ätbara och medicinska växter, blandat med riktlinjer kring att plocka vilda växter. Vad man bör tänka på i naturen och i sin egen kropp samt hur och varför det kan vara värdefullt att följa naturens rytm.

Vi behöver denna typ av konceptuell kunskap, med namn, etiketter och praktisk information, men samtidigt vara vaksam för det är lätt att absorberas totalt av den. Är det allt vi har så saknas en vital del i våra liv.

2) Vi använder vilda ätbara och medicinska växter som en direktkanal att relatera till omvärlden och på djupet känna in vad vi är en del av. Vi kommer utveckla förmågan att periodvis släppa det konceptuella tänkandet, som ett totalt annat sätt att veta något, och se om vi kan nå en känsla av att inte längre uppleva en tydlig separation.

Praktiska funderingar, tid och så…

Du väljer själv hur mycket tid du vill lägga. Utskicken fungera som en påminnelse enbart genom att du ser dem i din inkorg. Det här har inget med viljekraft att göra, du kommer känna dragningen när du är redo att läsa, reflektera och göra övningar de gånger det finns.

Påminnelserna följer säsongen och du behöver inte oroa dig om du har missat någon. Det finns inget att “läsa ikapp”, varje påminnelse är separat och kan stå för sig själv. Du kan även välja att fortsätta ett år till ifall du känner för det.

Inbjudan till påminnelserna är till dig

Vem som helst från var som helst kan utforska och växa med vilt. Oavsett vart du bor, hur gammal du är eller vad du pysslar med så är du en del av naturen – inbjudan till påminnelserna är till dig.


“Emma öppnade min medvetenhet till det obestridliga faktum att vi människor verkligen är sammankopplade med allt liv på ett mycket konkret och fysiskt plan. Tack för att du ser, tack för att du delar vad du ser.” / Adam Bergstedt

“Det är spännande att få vandra med Emma Viola som ödmjukt och passionerat leder mig till en skogsglänta jag inte visste fanns. Det blir en upptäcktsfärd som riktas både inåt och utåt. Hon låter oss stanna upp och vila i upplevelsen, samtidigt som jag lär mig mycket om ätbara växter och hur det påverkar hela min existens. Nu gör jag nya upptäckter varje dag i mitt närområde!” / Maria Pettersson


Nyfiken på fler röster? Vi är glada och stolta över våra reviews.