Påminnelser

Vi, vårt solsystem och lingonen. Samma byggstenar.

Hur mycket vågar vi vila i tanken att molekylerna i universum är samma som i lingonen vi äter? Och att våra kroppar kontinuerligt byggs på nytt av ämnen som vi får i oss genom att äta lingonen. Ämnen som stannar i våra kroppar några dagar eller några år, för att sedan bytas ut.

Jag menar, verkligen stanna upp.

Kanske just nu.

Vi, vårt solsystem och lingonen. Samma byggstenar. Allt vi äter, samma byggstenar.

Hur skulle det påverka dig om du hade med dig det i nästa tugga?


Vildväxande påminnelser på tisdagar

Jag har skapat en serie påminnelser som tillsammans med vilda, ätbara och medicinska växter hjälper mig att förankra och nyfiket påminna min kropp och själ om hur vi är naturen och hur naturen rör sig genom oss. Kanske kan det även hjälpa dig att bli påmind?

Påminnelserna följer naturens rytm och skickas som mejl under ett år. Jag har en önskan om att påminna dig varje vecka, men vi börjar med varannan vecka.

Du tackar ja genom att klicka på knappen ovan, där skriver du in din mejladress för att vara med på listan. Påminnelserna är gratis och du kan alltid välja att avsluta när du vill.

Fortsätt läsa om du vill veta mer om innehållet och höra vad andra säger.


“Emma Viola is a remarkable example of what is possible when you shift your worldview – your body, mind and soul transforms! She is a radiant soul with lots of knowledge and has been such an inspiration to so many of us. I highly recommend you to explore what she is offering. Thank you for your important work!” / Kavitha Urvasie Selvaraj


Vad får jag i påminnelserna?

Påminnelserna innehåller
1. konceptuell kunskap (praktisk information)
2. icke-konceptuell kunskap (djupare visdom)
Vi behöver kunna vara i båda dimensionerna.

Den konceptuella kunskapen handlar om igenkänning, egenskaper och användning av vilda, ätbara och medicinska växter. Det innehåller riktlinjer för att plocka vilda växter, vad som kan vara fint att tänka på i naturen och i sin egen kropp.

Vi behöver denna typ av konceptuell kunskap med etiketter och praktisk information. Samtidigt behöver man vara vaksam, för det är lätt att absorberas totalt av den. Och är det allt vi har, saknas en vital del i livet.

Den icke-konceptuella kunskapen handlar om vilda, ätbara och medicinska växter som en kanal att relatera till omvärlden och på djupet känna vad vi är del av. Vi kommer utveckla förmågan att periodvis släppa det konceptuella tänkandet och se om vi kan nå en känsla av att inte längre uppleva en tydlig separation mellan oss och växterna.

Hur ska jag läsa påminnelserna?

Du väljer själv hur mycket tid du vill lägga på dem. Utskicken fungerar som en påminnelse enbart genom att du ser dem i din inkorg. Detta här har inget med viljekraft att göra, utan du kommer känna dragningen när du är redo att läsa, reflektera och ibland även göra övningar.

Du behöver inte oroa dig om du har missat någon. Det finns inget att “läsa ikapp”, utan varje påminnelse är separat och kan stå för sig själv. Du kan även välja att fortsätta ett år till, om du känner för det.

Vem riktar sig påminnelserna till?

Vem som helst, från var som helst kan utforska och växa med vilt. Oavsett var du bor, hur gammal du är eller vad du pysslar med är du en del av naturen – och inbjudan till påminnelserna är till dig.


“Emma öppnade min medvetenhet till det obestridliga faktum att vi människor verkligen är sammankopplade med allt liv på ett mycket konkret och fysiskt plan. Tack för att du ser, tack för att du delar vad du ser.” / Adam Bergstedt

“Det är spännande att få vandra med Emma Viola som ödmjukt och passionerat leder mig till en skogsglänta jag inte visste fanns. Det blir en upptäcktsfärd som riktas både inåt och utåt. Hon låter oss stanna upp och vila i upplevelsen, samtidigt som jag lär mig mycket om ätbara växter och hur det påverkar hela min existens. Nu gör jag nya upptäckter varje dag i mitt närområde!” / Maria Pettersson