Guider Vilda Växter

Kanske har du utforskat relationen med vilda, ätbara och medicinska växter under en längre tid, eller så kanske du just upptäckt den. Kanske är du vän med några växter men önskar nå djupare, eller bekanta dig med fler.

Här hittar du guider med riktlinjer, praktisk information och tankar om att plocka, hantera och äta vilda, ätbara och medicinska växter. Tanken med guiderna är att skapa en trygghet genom kunskap och samtidigt inspirera dig till att utforska hur du önskar vara med och relatera till naturen.

1. Alle mans rätt [allemansrätten] – fantastisk och lite orimlig

2. Att plocka vilda ätbara växter i stan

3. Giftiga växter (kan också kan ha sin tid och plats)

4. I naturens rytm, plocka vilt hela året

5. Ut och utforska – börja med det du vet

6. Torka vild växter och bevara aktiva växtämnen

7. Att läka holistiskt med växter

Håll utkik här för fler kommande guider!

Är du nyfiken på mer kan du spana in vårt Vilda Artikelarkiv. Där hittar du bland annat våra påminnelser. Du kan även få påminnelserna direkt till din mejl varannan vecka.


”Det är en härlig, terapeutisk upplevelse att vara med när Emma Viola pratar om vilda, ätbara och medicinska växter. Det finns en otrolig mängd kunskap i henne som hon gärna delar med sig av. Hennes passion är inspirerande och får mig att vilja lära mig mer om naturens gåvor, vilka är så lättillgängliga för oss och ofta förbises i vår lokala omgivning.” / Samyukta Kartik